Tehát, ha szentestén mézeskalácsot szeretnénk falatozni, akkor mindenképp jó időben neki kell kezdeni.
Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt
12 dkg szobahőmérsékletű vaj
20 dkg méz
2 tojássárgája
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt szegfűszeg, fahéj és (aki szereti) csillagánizs keveréke. Az egyszerűség kedvéért vehetünk kész fűszerkeveréket is.
1 csipet só
Díszítés:
1 tojásfehérje
5-6 evőkanál porcukor
1 teáskanál citromlé
Ételfesték
A cukormázhoz a tojásfehérjét 3 evőkanál porcukorral és a citromlével habosra keverjük, majd addig adagoljuk hozzá a porcukrot, amíg sűrűn folyós masszát kapunk. A masszát töltsük zacskóba, aminek a sarkán parányi lyukat vágunk. Ezzel díszítjük majd a kihűlt mézeskalácsokat.
Ételfestékkel különböző színű díszítőt készíthetünk.
Elkészítés:
- A tésztához való száraz alapanyagokat összekeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat és a mézet, majd jól összedolgozzuk.
- Fóliába csomagolva éjszakára, de legalább 3 órára hűtőszekrényben pihentetjük.
- Enyhén lisztezett deszkán 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd különböző mintákat szaggatunk ki belőle.
- 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Amikor a tészta kihűlt tetszés szerint díszítjük.
A mieink így sikerültek. Szerintem elsőre egész jók lettek. Kicsit viharvertek lettek mostanra mert még egy filmet is forgattunk velük.
A kistáska az mindent visz! Csillagos ötös :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
VálaszTörlés