2011. december 30., péntek

Forralt-bor

Harmadik éve nevezünk a váci Forralt-bor Főző versenyre (negyedik éve rendezik). Az első versenyen meg is nyertük a közönségdíjat. Minden évben december 30-án van a móka. Vagyis ma. Jedlik Ányos baráti kör néven indulunk.
Jó buli, és bár általában rettenetesen hideg van a hangulat mindig nagyon jó. Mi sparhelten főzzük a bort, ami azért nagyon jó, mert ezt-azt meg tudunk sütni menet közben. Péter és Kati jóvoltából pl. minden évben van hurka, meg sütünk fokhagymás kenyeret és gesztenyét is. Tavaly csináltunk zsíros-kenyeret is a népnek. Annyira hideg volt, hogy a zsír is meg a kenyér is meg volt fagyva. Képtelenség volt a fagyos így gusztusos szendvicseket kenni de ennek ellenére elfogyott. Minden elfogy. A rendezvény sajna tele van potyázókkal. Rengeteggel. Csak azt nem tudom, hogy mit gondolnak, mi honnan varázsoljuk oda a bort, a fűszereket, a fát meg a miegyebeket.
Idén nincs jótékonykodás, csak magunknak viszünk enni. Anyukám süt nekünk tepertős pogácsát, ami manapság már szintén abba a kategóriába esik, ami kiveri a biztosítékot az érzékenyebb lelkűeknél. Ellenben mi nagyon szeretjük!
Ja és majd elfelejtettem...


A forralt-bor


1 liter jófajta fehérborhoz:
1 rúd fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál szegfűbors
és mivel mi fűszeresen szeretjük:
egy darabka gyömbér
2-3 szem bors
5-6 aszalt sárgabarack
cukor ízlés szerint


A fűszereket kb. 1,5-2 dl vízben felfőzzük, majd hozzáadjuk a cukrot és addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a borhoz és felmelegítjük. Ne forraljuk, mert kifőzzük belőle az alkoholt.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom volt! Köszönjük szépen! Jövőre ugyanekkor, ugyanott találkozunk! ♥

    VálaszTörlés
  2. Sajna nem kóstolhattam meg, de gondoltam rátok! Nagyon Boldog Új Évet és jövőre is szeretném olvasni a zseniális kajákat, italokat és a legfontosabb: Sztorikat!:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük, hogy drukkoltatok! Idén nem nyertünk, de ez nem tántorít el attól, hogy jövőre is induljunk.

    VálaszTörlés

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...