2011. december 23., péntek

Füstölt pisztráng tormahabbal

Mivel nálunk senki nem rajong a rántott halért mi füstölt halat eszünk. Nem is akárhogyan. Sokak számára tuti, hogy furcsán hangzik de igazi ízorgia! Mi évek óta ezt tálaljuk szenteste. Igaz, ez nem a tipikus bezabálós kaja.


Hozzávalók 4 személyre
2 db füstölt pisztráng (vagy makréla)
2 db érett mangó
3 dl tejszín
2-3 evőkanál ecetes torma
2 evőkanál vörös-áfonya lekvár


A halat a bőrétől és a szálkáktól megtisztítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A tejszínhabba belekeverünk 2-3 evőkanál tormát majd, hozzáadjuk a lekvárt. A tormát is és a lekvárt is ízlés szerint adagoljuk. A végeredmény egy halvány rózsaszín selymes, csípősen gyümölcsös hab.


A halat a mangóval, és a tormahabbal együtt fogyasztjuk. Mennyei!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...