Mivel nálunk senki nem rajong a rántott halért mi füstölt halat eszünk. Nem is akárhogyan. Sokak számára tuti, hogy furcsán hangzik de igazi ízorgia! Mi évek óta ezt tálaljuk szenteste. Igaz, ez nem a tipikus bezabálós kaja.
Hozzávalók 4 személyre
2 db füstölt pisztráng (vagy makréla)
2 db érett mangó
3 dl tejszín
2-3 evőkanál ecetes torma
2 evőkanál vörös-áfonya lekvár
A halat a bőrétől és a szálkáktól megtisztítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A tejszínhabba belekeverünk 2-3 evőkanál tormát majd, hozzáadjuk a lekvárt. A tormát is és a lekvárt is ízlés szerint adagoljuk. A végeredmény egy halvány rózsaszín selymes, csípősen gyümölcsös hab.
A halat a mangóval, és a tormahabbal együtt fogyasztjuk. Mennyei!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése