Azonban mindegy is, hogy honnan ered. Ez a pogácsa zseniális!
35 dkg töpörtyű darálva
1/2 kg liszt
3 dkg élesztő
1 dob tejföl
2-3 evőkanál fehérbor
15 dkg vaj
langyos tej
só
- Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk
- A lisztből sóval, vajjal és a tejjel tésztát gyúrunk.
- Jól kidolgozzuk, vékonyra nyújtjuk.
- A töpörtyűt sózunk (kb. 1 evőkanálnyi kell), borsozzuk majd rákenjük a tésztára.
- Bejgli formájúra felcsavarjuk. Kissé ellapítjuk 3-ba hajtva 1/2 óráig pihentetjük.
- Ismét kinyújtjuk és újra felcsavarjuk. Ezt a műveletet összesen háromszor ismételve, mindannyiszor 1/2-1/2 órát pihentetve.
- Végül 2 cm, vastagra nyújtjuk, bevagdossuk, tojás sárgájával megkenjük.
- Nem lassú tűznél (kb. 200 celsius fokon) sütjük, "gyorsan" mert különben kiszárad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése