|
Amikor az első interjúra mentem Pármába, magammal vittem anyukámat, hogy kiránduljunk egyet. Az esemény valamikor a hét közepén volt. Az interjú előtti este stresszoldásként elmentünk egyet sétálni. A szűk, macskaköves kis utcácskákon andalogva (na azóta már nem annyira érzem a mindent beborító macskakövet annyira romantikusnak) jobbra-balra egyre csak a pezsgődurrogásokat hallottunk (legalábbis azt hittük). Az elsőnél csak annyival kommentáltam, hogy nahát, korán kezdik a pezsgőzést, a sokadiknál meg mondtam anyukámnak, hogy ugyan én utálom a pezsgőt de ha itt már kedd este ez megy, akkor itt szeretnék élni. Aztán a Jóistent jókedvében találhattam és így is lett.
Egy Prosecco felbontásához az olaszoknak nem kell különösebb alkalom, a nap bármely szakában, bármilyen apropóból, vagy épp apropó nélkül is fogyasztható. Egy pohárnál többet azonban nem nagyon illik inni. Ez a szabály itt általános érvényű (legalábbis a nők körében) és bármilyen alkoholos italra értendő.
Amennyiben a Prosecco nem tisztán kerül fogyasztásra, abban az esetben leginkább a Bellini koktélban vagy az itt hihetetlen népszerű (megjegyzem, okkal) Aperol Spritz-ben találkozhatunk vele.
Természetesen hamarosan számíthattok a Spritz receptjére!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése