2012. május 4., péntek

Igazi tavaszi saláta

Végre ide is elért a tavasz és abbamaradt a napok óta tartó randa esőzés. Lekerült a lábakról a téli csizma, és előkerülnek a balerinák, no meg az itt nagyon népszerű nyári csizmák.
De ami nekem még fontosabb, hogy az articsóka meg a spárga mellett már bébi spenótot is lehet kapni. Nem úri allűr a bébi spenót... vagy lehet mégis??? de hát mit tehet az ember ha a kedvenc salátájába az kell?!

Ez megint egy olyan recept, aminek láttán, hallatán sokan megborzonganak. Nem egy szimpla, uborka vagy paradicsomsaláta. Hagyma és eper, mákos öntet... tovább is van mondjam még?

Hozzávalók 4 személyre (nyomtatható verzió):
2 maroknyi zsenge spenótlevél
1 fej kicsi lila hagyma
100 gr eper
2 mandarin
marék dió
mézes-mákos-mustáros öntet

1) A spenótot megmossuk, ha kell lecsipkedjük a szárakat (ha tényleg zsenge, erre nincs szükség),
2) a hagymát megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk,
3) az epret megtisztítjuk, negyedeljük,
4) a mandarint megtisztítjuk (én még a hártyákat is le szoktam fejteni),
5) a diót durvára vágjuk, majd az összes hozzávalót összekeverjük.
6) Hozzáadjuk a salátaöntetet.



 Mézes-mákos-mustáros öntet
3 teáskanál mustár
2 teáskanál méz (ízlés szerint édesebbre is készíthetjük)
3 teáskanál oliva olaj
2 teáskanál mák (nem darált)

A mustárt elkeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk az olajat és a mákot. Jól összekeverjük. 




Jó étvágyat a bátraknak!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...