Végre ide is elért a tavasz és abbamaradt a napok óta tartó randa esőzés. Lekerült a lábakról a téli csizma, és előkerülnek a balerinák, no meg az itt nagyon népszerű nyári csizmák.
De ami nekem még fontosabb, hogy az articsóka meg a spárga mellett már bébi spenótot is lehet kapni. Nem úri allűr a bébi spenót... vagy lehet mégis??? de hát mit tehet az ember ha a kedvenc salátájába az kell?!
Hozzávalók 4 személyre (nyomtatható verzió):
2 maroknyi zsenge spenótlevél
1 fej kicsi lila hagyma
100 gr eper
2 mandarin
marék dió
mézes-mákos-mustáros öntet
1) A spenótot megmossuk, ha kell lecsipkedjük a szárakat (ha tényleg zsenge, erre nincs szükség),
2) a hagymát megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk,
3) az epret megtisztítjuk, negyedeljük,
4) a mandarint megtisztítjuk (én még a hártyákat is le szoktam fejteni),
5) a diót durvára vágjuk, majd az összes hozzávalót összekeverjük.
6) Hozzáadjuk a salátaöntetet.
3 teáskanál mustár
2 teáskanál méz (ízlés szerint édesebbre is készíthetjük)
3 teáskanál oliva olaj
2 teáskanál mák (nem darált)
A mustárt elkeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk az olajat és a mákot. Jól összekeverjük.
Jó étvágyat a bátraknak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése