Az eredeti receptet egy amerikai szakácskönyvben találtam és zseniális. Az egyetlen baja az, hogy őrületes kalóriabomba, ami a karácsonyi nagyevések mellé nem feltétlenül kell. Kicsit átvariáltam a receptet, hogy kisebb lelkiismeret-furdalással élvezhessük.
Hozzávalók:
150
gr vaj
200 gr barnacukor
100 gr almaszósz
1 ek méz
1 ek vaníliaesszencia
2 tojás
100 gr teljes kiőrlésű liszt
70 gr mandulaliszt
250 gr liszt
csipet
só
2
tk sütőpor
150 gr mandula, durvára vágva
150 gr szárított vörösáfonya*
150 gr fehércsoki durvára vágva
Elkésztés:
1) Melegítsük elő a sütőt 160-180° C fokra
2) Keverjük össze a vajat és a cukrot, verjük habosra. Adjunk hozzá a mézet, az almaszószt és a vaníliaesszenciát.
3) Adjuk hozzá az egész tojásokat egyenként, minden tojás után jól elkeverve a masszát.
4) Adjuk hozzá a liszteket, a sót és a sütőport majd keverjük el. Adjuk hozzá a többi hozzávalót.
5) evőkanálnyi tésztából csináljunk golyókat majd egymástól kb. 2 centiméterre rakjuk sütőpapírral bélelt sütőbe. A golyókat kicsit lapogassuk meg sütés előtt, mert a tészta nem terül el teljesen magától.
6) Süssük 15-20 percig, amíg aranysárga lesz a teteje.7) Picit hagyjuk hűlni a tepsiben, majd tegyük át süteményrácsra és ott hagyjuk teljesen kihűlni.
Légmentesen záródó dobozban egy hétig eltartható.
Megj.:
Természetesen ez a recept is válhat ajándékká. Akár elkészítve, akár "üvegbe zárva", mint a tavalyi zabsüti. Rétegeljük a liszteket és a csokit, áfonyát, mandulát felváltva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése